Вече има сключен договор и трябва да бъде направен технически

...
 Вече има сключен договор и трябва да бъде направен технически
Коментари Харесай

Иван Шишков: Участъкът Русе – Бяла и обходът на град Бяла трябва да са факт до 2028 година

 Вече има подписан контракт и би трябвало да бъде изработен механически план на оборудването, следва решение за избор на контрол и проектирането 

" Участъкът Русе – Бяла и обходът на град Бяла, част от бъдещата автомагистрала до Велико Търново ", би трябвало да са факт до 2028 година ". Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков на съвещание на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление, предаде . 

Министър Шишков акцентира пред депутатите от комисията, че неналичието на подробни устройствени проекти, планове и отчуждения е сериозен проблем както за строителството на нови пътища и магистрални сектори, по този начин и за укрепването на свлачища. В тази връзка той означи, че едвам в мандата на настоящето служебно държавно управление автомагистралата от Русе до Велико Търново е оповестена като народен обект, а Министерство на регионалното развитие е одобрило подробните устройствени проекти за секторите Русе - Бяла и Бяла - Велико Търново. „ Вече има подписан контракт и би трябвало да бъде изработен механически план на оборудването. Предстои решение за избор на контрол и проектирането на самия обект “, сподели арх. Шишков. Той подсети, че процедурата за инженеринг на обекта е наследена и нейното преустановяване е означавало да не се съблюдава срокът за строителство. Министър Шишков добави, че поради неналичието на усъвършенстван организационен проект трасето на Автомагистрала „ Европа “ е свършвало на 150 метра от границата, което означавало там постоянно да има тапи от коли. 

До края на 2023 година ще продължат проектантските действия по създаване на тунела под Шипка, стана ясно на съвещанието след запитване на депутати. В същото време се преглеждат и опциите за актуализация на съществуващия механически план за създаване на довеждащи пътища от южна страна, в това число обходен път на Казанлък. Според министър Шишков, връзката по оста север-юг е доста значима и означи, че е направено доста малко досега. По думите му предпочитани би трябвало да бъдат плановете за тунел под Петрохан и тунел под Прохода на Републиката, който да поеме главното натоварване по оста Русе - Маказа. „ За страдание, тунелът под Шипка, както и обходният път на Габрово, са двулентови, което няма да разреши да поемат целия трафик от „ Дунав мост “ в посока Кулата “, разяснява арх. Шишков. По думите му построяването на огромните инфраструктурни планове и пътни връзки ще подкрепи районите и тяхното развиване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР